Anem al Festival de Cine Solidari de Guadalajara

Ja ens hem estrenat com a convidats a un festival, en aquest cas, el Festival de Cine solidario de Guadalajar (FESCIGU). Va ser una experiència inoblidable.

Vam arribar amb AVE al migdia i allà ja ens esperaven per portar-nos a l’hotel. Estava molt, molt nerviosa. Sentia que allà no era el meu lloc perquè el nostre curt és molt modest. Aquest festival és col·laborador dels Goya, la qual cosa vol dir que els guanyadors queden automàticament preseleccionats per aquests premis. Això, per mi, el que vol dir és que seleccionen curtmetratges de qualitat i em sentia extremadament feliç de que haguéssin escollit “No et tiris, encara”. Tot i això, estàvem compartint nominació amb peces molt professionals fetes per directors i actors molt més experimentats que nosaltres.

Vam visitar Guadalajara i cap al vespre vam anar cap a l’Auditori. Ens van entrevistar i fotografiar i vam poder assistir a la inauguració. Va ser una gala molt entrenyable, de fet, és un festival que lluita pels drets socials i per la integració i això es respirava en tot moment. Per fi va arribar l’hora de presentar el curtmetratge. Hi havia molta gent escoltant atentament. Era la primera vegada que parlava de “No et tiris, encara” davant de desconeguts. Prova superada. Ara arribava el moment de la projecció.

El curtmetratge s’havia ensenyat a més festivals, però per primera vegada hi estava present. Estava preocupada perquè no sabia la reacció que tindria la gent… i em vaig quedar molt gratament sorpresa. La gent reia, comentava i va passar una bona estona. Una altra prova superada. Ja només quedava relaxar-se i gaudir dels altres curts, impressionants tots.

No hem guanyat cap premi en aquest festival, però vam marxar amb molt bon gust de boca, tant per la bona rebuda que va tenir el curt, com pel bon tracte que vam rebre. Darrera d’aquest festival hi ha un equip humà excepcional que fa una gran feina. Esperem que continui molts anys més.

A continuació us deixo alguns articles que es van publicar als mitjans de la zona i fotografies de la gala inaugural.

Diario.es, El dia digital.es, Guadanews

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s